Tamman astutus Luumäellä v. 2018

Alustava suunnitelma kesälle 2018


Tilallemme on tulossa tämän vuoden aikana sukupolvenvaihdos. Todennäköisesti astuskuvio muuttuu hiukan. Alustavasti on kuitenjin suunniteltu, että oriit palvelevat tammoja entiseen malliin.


Kesällä 2018 Veihaivei Jii ja Tuuvan Herpertti astuvat luomuna kotonaan Luumäen Sarkalahdessa. Tervetuloa laadukkaiden oriemme palveltavaksi!Suku- ja näyttelytiedot Sukupostissa

Astutusmaksu 250,-
Varsamaksu 700,-


Suku ja näyttelytiedot Sukupostissa

Astutusmaksu 250,-
Varsamaksu 400,-


Herpertti kastroidaan kesän 2018 jälkeen.

Nyt on aika käyttää oria, jos siitä haluaa jälkeläisen.Kuva: Laura Taimioja

Astutettavat tammat

Tarvittaessa käytämme eläinlääkäriä ultraamaan tammat, jotta maksimoisimme tammojen tiinehtymisen. Yhteistyökumppaninamme hevosasioissa toimivat Aitovetin eläinlääkärit Anna Lehto, Soile Pakkanen ja Tuulikki Huotari. Eläinlääkärikulut maksaa tamman omistaja.

Tammoille on varattu karsinamajoitus 12,- / vrk (hinnat sis. alv. 24 %). Meillä ei ole mahdollisuutta tammojen laiduntamiseen. Jos haluat maksimoida tiinehtymisen kannattaa astutus suunnitella niin, että äkillisiä ruokinnan muutoksia ei tule. Meillä tammojen ruokitaan käytetään säilö- tai kuivaheinää. Astutettavan tamman ruokavaliossa kannattaa pitää kuivaheinää tai siirtää tamma laitumelle vasta astutuksen ja tiineystarkastuksen jälkeen. Muistathan seurata astutettavan tamman kiimoja keväästä saakka (ja merkitä ne myös kalenteriin).

Kotikäynnit

Voimme tehdä kotikäynnin esim.varsoneelle tammalle. 50 cnt/ km (lasketaan kokonaiskilometrimäärä/reissu).

HUOM! Tammat ovat meilläoloaikana omistajansa / hallitsijansa vastuulla. Suosittelemme, että tamma on vakuutettu tapaturmien ja sairauksien varalta.