Tamman astutus Luumäellä v. 2017

Alustava suunnitelma kesälle 2017

Kesällä 2017 Veihaivei Jii ja Tuuvan Herpertti astuvat luomuna kotonaan Luumäen Sarkalahdessa. Tervetuloa laadukkaiden oriemme palveltavaksi!


Veihaivei Jii     

Suku- ja näyttelytiedot Sukupostissa

Astutusmaksu 250,-
(hinnat sis.alv 24%)

Varsamaksu 700,-
(ei sis. alv.)


Suku ja näyttelytiedot Sukupostissa

Astutusmaksu  250,-
(sis.alv 24%)

Varsamaksu 400,-
(ei sis. alv.)

Astutettavat tammat

Tarvittaessa käytämme eläinlääkäriä ultraamaan tammat, jotta maksimoisimme tammojen tiinehtymisen. Yhteistyökumppaninamme hevosasioissa toimii eläinlääkäri Tuulikki Huotari. Eläinlääkärikulut maksaa tamman omistaja.             

Tammoille on varattu  karsinamajoitus 12,- / vrk (hinnat sis. alv. 24 %).  Meillä ei ole mahdollisuutta tammojen laiduntamiseen.  Jos haluat maksimoida tiinehtymisen kannattaa astutus suunnitella niin, että äkillisiä ruokinnan muutoksia ei tule. Meillä tammojen  ruokitaan käytetään säilö- tai kuivaheinää. Astutettavan tamman ruokavaliossa kannattaa pitää kuivaheinää tai siirtää tamma laitumelle vasta astutuksen ja  tiineystarkastuksen  jälkeen. Muistathan seurata astutettavan tamman kiimoja keväästä saakka (ja merkitä ne myös kalenteriin).  

Kotikäynnit

Voimme tehdä kotikäynnin esim.varsoneelle tammalle. 50 cnt/ km (lasketaan kokonaiskilometrimäärä/reissu).

HUOM! Tammat ovat meilläoloaikana omistajansa / hallitsijansa vastuulla. Suosittelemme, että tamma on vakuutettu tapaturmien ja sairauksien varalta.