Tarinoita ja tietoa hevosista

Uusi hevonen on arvaamaton

Lauantai 11.1.2014 klo 18:25 - TuuVan


Sainpa jälleen muistuksen kolmesta asiasta:

Kypärän käyttö

ei ole turhaa. Tuskin olisin kirjoittamassa tätä juttua, jos kypärä ei olisi suojannut päätäni. "Potan" päähän laittamisesta on tullut samanlainen tapa kuin auton turvavyösta. Ilman sitä on irtonainen olo. Jokainen tietenkin  valitsee itse minkälaisia riskejä harrastaessaan haluaa ottaa. On kuitenkin paljon mukavampaa olla silmä mustana kuin reikä päässä, oletan ;)

Väsyneenä tekee tyhmiä valintoja

Väsyneenä olisi parempi jättää ei aivan pakolliset asiat tekemättä, kuin yrittää härkäpäisesti suoriutua niistä, ja tekemällä sohlata asiat entistä huonompaan jamaan.

Uusien hevosten kanssa,

etenkin on orien, kannattaa pelata aina varman päälle. Päivittäisien rutiinien luominen ei tapahdu hetkessä. Riskialttein hetki on silloin kuin hevonen on näennäisesti kotiutunut, ja oma supertarkkaavaisuus alkaa hellittää. Uudessa ympäristössä saattaa olla pitkänkin ajan jälkeen tekijöitä, jotka laukaisevat vaaratilanteen, vaikka asioihin siedättyneet hevoset eivät lainkaan piittasi asioista. Vaikka olisi taitoa selvitä monenkinlaisten hevosten kanssa, on viisautta olla luottamatta hevoseen, jonka tapoja ei varmasti tunne.

Edellisestä kunnon muksahduksesta on kulunut monta vuotta. Nyt soimaan itseäni omasta typeryydestäni silmä mustana ja koko kropan kolotusta kuunnellen. Paras muistutus on kolahdus, jossa sattuu paljon, mutta mitään vakavaa ei lopulta tapahdu. :D

Avainsanat: Paivitaiset rutiin, kypärön käyttö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini