Myytävät hevoset

Yleistä

Varsat

Kaikkki varsamme ovat kasvaneet laumassa. Lauma antaa hyvän alun hevosen elämälle ja toisten varsojen kanssa leikkiminen on kehittänyt niitä sekä fyysysesti että psyykkisesti. Annamme varsojen olla varsoina ennen vieroitusta, emme halua niistä "paljon käsiteltyjä" ennen aikojaan. Mahdotukset ja vuolut on tietenkin hoidettu asiallisesti.

Varsat vieroitetaan n. puolen vuoden ikäisinä, usein ne saavat olla pidempääkin emänsä kanssa.

Tammat

Tammamme ovat huolellisesti valikoituja ensisijaisesti omille oreillemme suvullisesti ja rakenteellisesti sopivia yksilöitä. Tammat tulevat myyntiin kevään 2018 aikana.

Hevosten myyminen

Kaupoista tehdään aina kauppakirja. Koko kauppasumma tulee olla maksettu ennen hevosen luovuttamista. Ostaja voi teettää omaan lukuunsa eläinlääkärin tarkastuksen haluamassaan mittakaavassa. Varsamme ovat maatalouden verotuksen alaisina ja niiden hinta sisältää arvonlisäveron. Aikuiset hevoset ovat yksityisomaisuuttamme ja niiden hinta on arvolisäveroton.

Tervetuloa

tutustumaan toimintaamme ja myytäviin hevosiimme. Meille on tärkeää, että saamme onnistuneem kaupan = "match" jossa, ihminen kohtaa itselleen sopivan hevosen, josta on iloa vuosikausiksi eteenpäin.

Kerron mielelläni puhelimitse lisää hevosesta, josta mahdollisesti olet kiinnostunut.

Tuuvan Piccolo (myyty)

ori s. 25.6.2017

i. Tintin Sahrami e. Eostre ei. Liptus

Piccolo on tummarautias kompaktirakenteinen orivarsa. Jo pikkuvarsana se osoitti itsenäistä luonnetta. Tällä hetkellä se on pienikokoinen ja jää melko suurella todennäköisyydellä pienhevoseksi. Tämän pirtsakka orivarsa voidaan ruunata ennen luovutusta uuteen kotiin.

Varsa voidaan vieroittaa heti.

Tuuvan Vihtori (varattu)

ori s. 17.7.2017

i. Veihaivei Jii e. Sangen Tumma ei. Totemi Rok

Vihtorissa yhdistyy monta mielenkiintoista asiaa. Totemi Rok emänisänä antaa luonteeseen napakkuutta, jota kilpahevoselta vaaditaan. Vihtorilla on hyvät jouset, ja se liikkuu erittäin ketterästi. Uskon, että omimmillaan tämä hevonen olisi este- tai kenttäratsastuksessa. Varsa vaikuttaa hyvin selväpäiseltä. Sen emä on kuitenkin jättänyt voimakasluonteisia jälkeläisiä, joten tämän varsan myyn ainostaan kokeneelle, mielummin kilpakäyttöön orientoituneelle, ihmiselle. Arvostan erityisesti, jos tälle hevoselle annetaan mahdollisuus säilyä oriina ja mahdollinen ruunaus tehdään vasta, jos siihen on pakottava tarve.

Tässä on varsa, jonka kanssa et jää muiden varjoon.

Hinta: 4900,- (sis alv. 24 %)

Vieroitus tammikuun lopussa.

Myytävät tammat

Kaikki tammamme tulevat myyntiin kevään 2018 aikana. Osa tammoista voidaan myydä välittömästi osasta kauppa voidaan tehdä vasta toukokuun alussa EU:n alkuperäisrotutuen tukikauden vaihtuessa. Alkuperäistuen piirissä olevilla tammoilla tukioikeus voidaan siirtää uudelle omistajalle, jos hän on tukikelpoinen. Muihin mahhdollisiin uusiin omistajiin tukiasia ei vaikutä mitenkään.

Tammat voidaan astuttaa oreillamme Veihaivei Jii tai Tuuvan Herpertti.

Yön Lilja (myyty)

s. 30.4.2004

i. Jeppo e. Kelmin Kukka ei. Kelmi

Lilja on virkeä, sielukas pikkutamma. Se on reaktiivinen, mutta hyvin kiltti ja ystävällinen. Herkkyytensä vuoksi se ei ole aivan aloittelijan hevonen. Lilja on käynyt paljon näyttelyissä, ja se on varsin osaava ratsu. Tamma on ollut viimevuodet siitoshevosena. Varsansa se on hoitanut hyvin. Tamma on nyt kantavana Tuuvan Herpertistä, ja se varsoo huhtikuun lopussa. Lilja on unelmatamma pienikokoiselle, aikaisempaa hevoskokemusta omaavalle ratsastajalle tai pienhevosjalostuksesta kiinnostuneelle kasvattajalle.

Tuleva varsa on vahvasti pienhevossukuinen!

Tamma varsonut hienon voikon orivarsan uuden omistaja luona)

Kuvat 23.1.2018