Myytävät hevoset

Yleistä

Varsat

Kaikkki varsamme ovat kasvaneet laumassa. Lauma antaa hyvän alun hevosen elämälle ja toisten varsojen kanssa leikkiminen on kehittänyt niitä sekä fyysysesti että psyykkisesti. Annamme varsojen olla varsoina ennen vieroitusta, emme halua niistä "paljon käsiteltyjä" ennen aikojaan. Mahdotukset ja vuolut on tietenkin hoidettu asiallisesti.

Varsat vieroitetaan n. puolen vuoden ikäisinä, usein ne saavat olla pidempääkin emänsä kanssa.

Tammat

Tammamme ovat huolellisesti valikoituja ensisijaisesti omille oreillemme suvullisesti ja rakenteellisesti sopivia yksilöitä.

Hevosten myyminen

Kaupoista tehdään aina kauppakirja. Koko kauppasumma tulee olla maksettu ennen hevosen luovuttamista. Ostaja voi teettää omaan lukuunsa eläinlääkärin tarkastuksen haluamassaan mittakaavassa. Varsamme ovat maatalouden verotuksen alaisina ja niiden hinta sisältää arvonlisäveron. Aikuiset hevoset ovat yksityisomaisuuttamme ja niiden hinta on arvolisäveroton.

Tervetuloa

tutustumaan toimintaamme ja myytäviin hevosiimme. Meille on tärkeää, että saamme onnistuneen kaupan = "match" jossa, ihminen kohtaa itselleen sopivan hevosen, josta on iloa vuosikausiksi eteenpäin.

Kerron mielelläni puhelimitse lisää hevosesta, josta mahdollisesti olet kiinnostunut.

Tuuvan Voitto

s. 2016

i. Veihaivei Jii e. Almeriina ei. Taikuri

Voitto on erittäin hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen varsa. Sillä on suoritushevosia sekä ravi- että ratsupuolella. Sen isä Veihaivei Jii on voittanut 6-v. Kasvattajakilpailun ja kilpaillut kansallisella tasolla. Emä puolestaan on jättänyt mm. 6.-v. kilpalun voittaneen Aapeli Aikamoisen ja Aikamosen Aarteen, joka sijoittui hyvin laatuavosteluissa sekä 1-palkitun Ktk tamman Asmeriinan.

Voitto on nyt lokakuussa 2018 näyttelyssä 158 / 159 korkea, joten se tulee vähintään 160 cm korkeaksi. Voitolla on suuret liikkeet ja erittäinn hyvä ja laaja kolmitahtinen laukka.

Tästä tulee varmasti mukava hevonen kaikkeen harrastamiseen. Voitto on ajolle opetettu.

Voitto vielä ori, muttei lainkaan orimainen. Voidaan ruunata meillä.

Hinta lk. 2000-4000,-


Tuuvan Vihtori

ori s. 17.7.2017

i. Veihaivei Jii e. Sangen Tumma ei. Totemi Rok

Vihtorissa yhdistyy monta mielenkiintoista asiaa. Totemi Rok emänisänä on ravupuolen ori, jota myös ratsupuolella arvostetaan. Vihtorilla on hyvät jouset, ja se liikkuu erittäin ketterästi. . Varsa on hieman varauksellinen, mutta muuten ehdottoman hyvä luonteinen.

Syysnäyttelyn tulokset löytyvät Hepasta.

Koko lokakuussa 140 / 144


Hinta lk 2000-4000,- (sis alv. 24 %)


Sangen Tumma

tamma s. 2007

i. Totemi Rok e. Tihi ei. Timpuri

Tamma on ollut meillä lähinnä siitoskäytössä. Sillä on ratsastettu ja se liikkuu hyvin omalla moottorilla. Varsansa se hoitaa esimerkillisesti. Tamma on ollut meillä 8 v. ja ollut aina terve. Kaikkai tamman jälkeläiset ovat olleet mustaharjaisia, oletan, että se on homotsygootti ruunikko. Tyypillistä sen jälkeläisille on pyöreärunkoisuus ja erittäin hyvä ylälinja.

(Tamma on yksisilmäinen, mutta se ei haittaa sitä mitenkään.)

Hinta: 1500,-