Hevosen käsittely Tuulan opissa

"Reilua ratsastusta ihmisen ja hevosen parhaaksi!"

Oppilas Tuula

Kuva Saara Juutilainen

Kuva Saara Juutilainen

n. 10 vuotta sitten halusin uuden ulottuvuuden, jo lapsena aloitettuun, ratsastusharrastukseeni. Olin kuullut ja lukenut kevyemmistä tavoista käsitellä, kouluttaa ja ratsastaa hevosia. Monen mutkan kautta tutustuin klassiseen ratsastukseen, ja se vei mukaansa kerralla. Näiden vuosien aikana olen taivaltanut pitkän matkan sekä koti- että ulkomaisten opettajien johdolla, opetellut ratsastusta ja hevosten maastakäsittelyä. Olen yrittänyt, erehtynyt, oppinut ja usein myös onnistunut. Olen myöntänyt oman pienuuteni vaativan asian edessä, ja riemuinnut jokaisesta uudesta edistysaskeleesta.

Erityisesti ilotsen siitä, että tämä hitaassa tempossa tapahtuva työskentely on ylipäänsä mahdollistanut ratsastuksen jatkamisen. Hevosen kouluttaminen niin, että se pystyy liikkumaan elastisesti sekä itsensä että ratsastajansa kantaen on ollut huima kokemus. Suosittelen kaikille, erityisesti niille, joilla on kremppaa kropassaan, tästä voi avautua aivan uusi ulottuvuus harrastukseen.

Uudet, tai oikeastaa ihan hirveän vanhat, tuulet puhaltavat omassa työssäni. Olen ollut syksystä 2012 alkaen ruotsalaisen Hanna Engströmin ja saksalaisen Celina Harichin oppilaana. Hanna on erittäin taitava pedakogi ja hänen vahvuutensa on tunteen löytäminen ratsastukseen ja hevosten käsittelyyn. Celina on puolestaan perehtynyt syvällisesti hevosen biomekaniikkaan. Hanna että Celina opettavat Akateemista ratsastustaidetta ja on yksi taitavimmista oman opettajansa Bent Branderupin oppilaista. Keväällä 2015 sain päätökseen 2-vuotisen Hanna Engströmin masterkoulutuksen. Nyt on perusasiat hallinnassa ja syventävä opiskelu voi jatkua.Vuodesta 2017 olen ollut myös Bent Braderupin oppilas. Lisenssoidun suomalaisen opettajamme Sara Autelon silmien alla treenaamme ympäri vuoden. Jotta kosketus vallitsevaan ratstukseen säilyisi, käyn Veihaivei Jiin kanssa Heidi Svanborg-Lodmanin valmennuksessa.

Tämä valloittava tie on "Tarina vailla loppua" - "Never ending story".

Opettaja Tuula

Jos tarvitset apua hevosesi käsittelyssä tai haluat tutustua akateemiseen ratsastustaiteeseen / klassiseen ratsastukseen, ota yhteyttä. Olen perehtynyt erityisesti maastakäsin työskentelyyn. Jos en itse pysty auttamaan sinua, on monipuolisessa verkostossani monta itseäni taitavampaa, joiden luokse voin sinut ohjata.

Toimin pääasiassa Kouvolan itäpuolella, mutta  jos pidemmässä matkassa on useampi oppilas, voin myös ajaa kauemmas.

Kaikki tuntini ovat yksityistunteja, jolloin keskityn ainoastaan yhteen oppilaaseen. Minulla ei ole varsinaisesti ratsastuskoulua, vaan käyn pääasiassa asiakkaitteni luona. Meillä on hyvä ratsastuskenttä, ja luokseni voi tulla oman hevosen kanssa. Kannattaa kysyä myös mahdollisuutta minun hevosten kanssa työskentelyyn.

(Väärinkäsitysten välttämiseksi haluan kosrostaa, etten ole saanut suomalaista ratsastukseopettajakoulutusta. Artenomikoulutukseni  antaa minulle pedakogisia valmiuksia ja sovellan niitä omilla oppitunneillani.)