Tarinoita ja tietoa hevosista

Portugaliin hevostelemaan!

Lauantai 5.11.2011 klo 17:56 - Tuula

PÄIVÄKIRJA

 

Sarkalahti 5.11.2011

Suomessa on ollut ihanan pitkä ja lämmin syksy.  Ulkona on voinut puuhata monenlaisia asioita hevosten kanssa ja ilman. Marraskuun hämärä hiljaisuus ympäröi ihmisen ja luonnon, viimeiset joutsenet huutelevat hyvästejä seuraavaan kesään.

Kokemus kuitenkin opettaa, että rauha voi muuttua ahdistukseksi ja pimeys alkaa kuristaa, jos koko talven yrittää selvitä kotikonnun vähäisen valon turvin. Ei kun joutsenten matkaan ja etelän valoon hakemaan lisävoimia Suomen talven ylittämiseen ja selättämiseen.

Tällä kertaa suuntaamme matkan Portugaliin. Reissuun lähtevät tätiratsastaja Tuula, innokas klassisen ratsastuksen harrastaja, siippansa Arto ja poikansa Aapo 14 v. , jotka ovat matkassa ei ratsastavina seuralaisina.

Matkan kohde hautui mielessäni kesästä saakka. Halu tutustua portugalilaiseen ratsastuskulttuuriin, lusitanohevosiin ja klassiseen ratsastukseen siellä, missä monet kertovat sen olevan aidoimmillaan vielä tänä päivänä. Netistä löytyi paljon tietoa asian tiimoilta ja Lusitanoyhdistyksen Elina Parpalalta sain vielä monta hyvää vinkkiä – Kiitos niistä – mitä kustakin potentiaalisesta kohteesta voi löytyä. Ennakkovalmistelut on hoidettu netin välityksellä: Käyty keskusteluja paikan omistajan kanssa, suunniteltu viikkoa ja tilattu lennot ja vuokra-auto. Kaikki näyttää hyvältä tällä hetkellä, vielä kaksi yötä ja hei me lennetään.

Kohteeksi valitsimme ruotsalaissyntyisen Charlotte Wittbomin tallin. Hänen ratsastuskeskuksensa on  legendaarisen Nuno Oliveran entisessä kotipaikassa. Ken uskoo energioihin, tuossa paikassa niiden pitäisi ollakohdallaan!

Paikasta löytyy lisää tietoa Charlotten kotisivuilta: http://charlottewittbom.com/

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ratsastus, hevoset, loma, matka, lomamatka, ratsastusmatka, klassinen ratsastus