Opetuksen tavoite

Tavoitteeni on luoda luottamuksellinen ja turvallinen oppimistilanne. Jokainen ihminen ja hevonen muodostavat yksilöllisen tiimin, jonka tarpeisiin yritämme yhdessä löytää ratkaisuja. Uusiin asioihin tutustumme rauhallisesti käyntityöskentelyn kautta, ja kun asiat ovat tulleeet tutuiksi, siirrytään muihin askellajeihin.

Maastakäsintyöskentely on fyysisesti ja psyykkisesti rakentavaa sekä hevoselle että ihmiselle. Sitä voidaan käyttää puhtaasti ratsastuksen pohjatyöna sekä hevosta kuntouttavana työskentelynä. Maastakäsintyöskentely on myös ihan itsenäisenä toimintana mielenkiintoista ja palkitsevaa. Itse koen sen voimakkaasti ihmisen ja hevosen suhdetta syventävänä kanssakäymisenä. Maastakäsin voidaan opettaa hevoselle kaikki muut avut paitsi istunta.

Ratsastus Ratsastuksen tavoite on luoda istunnasta ensisijainen apu (primary aid). Toissijaiset avut (secondary aids) ( ohjat, pohje, raippa, ääniavut) tukevat ensisijaista apua. Ratsastuksessa pyritään aina keveyteen. Väkivalta hevosta kohtaan on ehdottomasti kiellettyä.

Reijolassa meillä on käytössä 25*45 m kokoinen aidattu ratsastuskenttä. Kentän sivuitse kulkevalla Kotaniementiellä on levennys, johon on hyvä pysäköidä ajoneuvo. Toki hevosen voi lastata myös tilakeskuksessa, jossa on väljemmät tilat.

Kurssien ajaksi olemme pystyttänet kentän päätyyn "juhlateltan" sateen tai auringon suojaksi.

Tunnit

Kaikki ratsastus- ja maastakäsittelytuntini ovat intensiivisiä yksityistunteja, joiden kesto on n. 45 minuuttia sen mukaan, miten hevosikon keskittymiskyky pysyy yllä.

Tulen luoksesi opettamaan tai voit tulla meille hevosesi kanssa. Myös minun hevosilla on mahdollista saada tuntumaa osaavan hevosen kanssa työskentelyyn.

Klinikat

Kahden päivän klinikat:

-3* 30 min / hevosikko

-vähintään 2 tuntia teoriaa

Avoimilla klinikoilla jokainen voi nostaa esiin itse tärkeäksi katsomansa asian.

Teemaklinikalla on etukäteen sovittu aihe, jonka puitteissa toimitaan.

Treenipäivä


Meillä tai teillä. 4-8 hengen ryhmä harjoittelee yhdessä pareittain. Harjoitukset puretaan porukalla. Osallistujilla on ensisijaisesti oma hevonen.

Hinnat

Tunnit Sarkalahdessa 35 .00

Hevosen vuokra 10.00

Tunnit oppilaan luona 50.00 + matkakustannukset

Treenipäivä väh. 4 osallistujaa 30.00 / hevosikko

Klinikoiden hinta sovitaan kurssikohtaisesti

Karsinavuokra sis. heinät ja kuivikkeet 10.00 pv 15.00 vrk