Tarinoita ja tietoa hevosista

Akateeminen ratsastustaide

Maanantai 18.5.2015 klo 16:50 - TuuVan

Akateemisen ratsastustaiteen (AR) (Academic art of riding) tavoite on luoda kaunis tasapainoiseti liikkuva harmoninen ratsukko. Hevosen koulutus eroaa vallitsevasta saksalaisesta ratsastuksesta. Siinä missä olemme tottuneet, että hevosta koulutetaan nopeassa tempossa, AR:ssa asiaa lähestytään täysin vastakkaisesta suunnasta. Kaikki koulutus tapahtuu ensin hitaasti ja rauhallisesti, ja nopeampaan tempoon siirrytään vasta, kun hevonen on saavuttanut tasapainon hitaassa liikkeessä. Nämä opit perustuvat vanhojen mestareiden kirjoituksiin. Valitettavasti näitä kirjoja ei ole saatavana suomenkielellä. Englanniksi on käännetty paljon kirjoja, ranska ja saksa ovat kieliä, joilla kirjat on kirjoitettu. (tästä linkistä löydät hyvän referaatin suomeksi:

http://ratsailla.blogspot.fi/2013/10/klassinen-ratsastus-akateeminen.html )

Kirjoja lukemalla saa paljon tietoa, mutta opettajasta on suuri apu, jokaisen ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen ;)

Jos haluat kysyä jotakin vastaan miellläni, tyhmiä kysymyksiä ei ole.

TuuVan

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Akakateeminen ratsastustaide, academic art of riding

Portugaliin hevostelemaan!

Lauantai 5.11.2011 klo 17:56 - Tuula

PÄIVÄKIRJA

 

Sarkalahti 5.11.2011

Suomessa on ollut ihanan pitkä ja lämmin syksy.  Ulkona on voinut puuhata monenlaisia asioita hevosten kanssa ja ilman. Marraskuun hämärä hiljaisuus ympäröi ihmisen ja luonnon, viimeiset joutsenet huutelevat hyvästejä seuraavaan kesään.

Kokemus kuitenkin opettaa, että rauha voi muuttua ahdistukseksi ja pimeys alkaa kuristaa, jos koko talven yrittää selvitä kotikonnun vähäisen valon turvin. Ei kun joutsenten matkaan ja etelän valoon hakemaan lisävoimia Suomen talven ylittämiseen ja selättämiseen.

Tällä kertaa suuntaamme matkan Portugaliin. Reissuun lähtevät tätiratsastaja Tuula, innokas klassisen ratsastuksen harrastaja, siippansa Arto ja poikansa Aapo 14 v. , jotka ovat matkassa ei ratsastavina seuralaisina.

Matkan kohde hautui mielessäni kesästä saakka. Halu tutustua portugalilaiseen ratsastuskulttuuriin, lusitanohevosiin ja klassiseen ratsastukseen siellä, missä monet kertovat sen olevan aidoimmillaan vielä tänä päivänä. Netistä löytyi paljon tietoa asian tiimoilta ja Lusitanoyhdistyksen Elina Parpalalta sain vielä monta hyvää vinkkiä – Kiitos niistä – mitä kustakin potentiaalisesta kohteesta voi löytyä. Ennakkovalmistelut on hoidettu netin välityksellä: Käyty keskusteluja paikan omistajan kanssa, suunniteltu viikkoa ja tilattu lennot ja vuokra-auto. Kaikki näyttää hyvältä tällä hetkellä, vielä kaksi yötä ja hei me lennetään.

Kohteeksi valitsimme ruotsalaissyntyisen Charlotte Wittbomin tallin. Hänen ratsastuskeskuksensa on  legendaarisen Nuno Oliveran entisessä kotipaikassa. Ken uskoo energioihin, tuossa paikassa niiden pitäisi ollakohdallaan!

Paikasta löytyy lisää tietoa Charlotten kotisivuilta: http://charlottewittbom.com/

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ratsastus, hevoset, loma, matka, lomamatka, ratsastusmatka, klassinen ratsastus